“Het iedere dag beter en efficiënter kunnen doen, dat spreekt mij heel erg aan.”

5 januari 2024

Jeroen is sinds vorig jaar werkzaam als Plant Manager bij een grote lijmfabrikant in Giessen. Hij vertelt ons graag meer over zijn keuze voor de techniek, zijn loopbaan en over wat werken in de techniek volgens hem zo leuk maakt. 

“Ieder bedrijf zou haar werknemers kansen moeten bieden. Ik kreeg ze zelf ook en help anderen ook om door te groeien of als ze niet helemaal op hun plek zitten. Leidinggevenden kunnen die kansen faciliteren. Zo vraag ik mensen altijd naar hun ambities.” 

Hoe kwam je in de technische branche terecht? 
“Ik sleutelde als kind altijd al veel. Aan fietsen bijvoorbeeld, en mijn oom had een autobedrijf en daar heb ik heel wat uurtjes doorgebracht. Ik ben na de basisschool naar de LTS gegaan, waar ik voor metaaltechniek koos. Daarna heb ik de Middelbare Vakopleiding Metaal (MVM) in Den Bosch gedaan. Eerst wilde ik lasser worden, maar toen toch besloten om industrieel onderhoudsmonteur te worden. Tijdens de studie ben ik aan de slag gegaan bij een aluminiumproducent, waar ik preventief onderhoudswerkzaamheden en revisies aan de machines mocht doen. Binnen de looptijd van mijn leerarbeidsovereenkomst kreeg ik een vast contract en ben ik ook gestart met de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde.” 

Weten wat de voordelen van JOB Personeelsmakelaar voor jou zijn? Bekijk het nu!

Welke keuzes maakte je in je carrière?
“Eerst ben ik acht jaar onderhoudsmonteur geweest. Omdat ik na een motorongeluk geopereerd moest worden aan mijn schouder, mocht ik aangepast werk doen op kantoor. Hier hield ik me bezig met het documenteren van allerlei informatie en heb ik bijvoorbeeld instructies herschreven en voorzien van foto's. Hierna heb ik nog verschillende functies gehad, zoals Inventor tekenaar, maintenance engineer, teamleider en uiteindelijk maintenance manager. Dat laatste heb ik gedaan van 2012 tot 2021. Ik had inmiddels mijn opleiding afgerond en wilde weer verder groeien. Die stap kon ik helaas bij mijn huidige werkgever niet maken dus ben ik bij een veevoerfabriek in Poederoijen aan de slag gegaan als Plant Manager en sinds vorig jaar september werk ik bij een grote multinational in lijmoplossingen.” 

Wat maakt jouw werk zo leuk? 
“Wat mij heel erg boeit in de techniek is het proces. De veevoerfabriek is een goed voorbeeld. Dat waren gesloten systemen waar heel veel door buizen gaat, je kunt het product niet aanraken. Bij de machines die we hier hebben kun je juist wel zien wat er gebeurt. Ook het organiseren van structuren en processen, veranderingen organiseren en beslissen vind ik belangrijk, om het iedere dag een stuikje beter en efficiënter te kunnen doen. En het werken met mensen, mensen motiveren en enthousiast maken voor hun werk geeft mij voldoening. Bij een groot bedrijf zijn veel mensen en dit brengt energie met zich mee. Vooral in mijn huidige functie heb ik vooral met mensen te maken in plaats van techniek.” 

 

Welk advies zou jij anderen willen meegeven om in deze branche te werken? 
“Ik heb twintig jaar voor dezelfde werkgever gewerkt, waar ik mooie stappen heb mogen maken. Uiteindelijk ben ik na mijn studie ergens anders terechtgekomen, bij een grote multinational in mijn geval. Wat ik opvallend vind, is dat bedrijven heel blij zijn met de kennis die je meeneemt, je kunt ook het verschil maken bij een groot bedrijf. Elk bedrijf is ook weer anders en daar leer je zelf heel veel van. Dat is ontzettend leuk en dat geeft heel veel energie. Wat ik anderen zou willen meegeven is vooral: denk na over waar je letterlijk je bed voor uitkomt. Waar word je nou enthousiast van? Heel belangrijk dat je dat voor jezelf goed weet.”

Op zoek naar een baan? Bekijk vacatures